Belangrijk bij het kopen van bankstellen

4 augustus 2013 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Veel mensen kijken vooral hoe een bank eruit ziet, maar er komt meer bij kijken wanneer je naar bankstellen kijkt. Voor jezelf moet je duidelijk hebben wat voor soort bank je wilt. Wil je lekker weg kunnen zakken in bankstellen of heb je liever een goede stevige zit.

Belangrijke tips voor bankstellen

De opbouw van een bank zorgt ervoor of een bankstel stevig zit of niet.
In bankstellen zitten verschillende schuimsoorten die ervoor zorgen hoe stevig een bank zit.
Deze worden onderverdeeld in soft, medium en stevig. Voor de ruglening wordt vaak een zachter soort gebruikt. De kwaliteit van bankstellen is mede afhankelijk van deze schuimsoort. Hoe beter de kwaliteit van het schuim, hoe langer ze naar belastingen het oorspronkelijk volume weer krijgen.

Stoffering van bankstellen

De stoffering van bankstellen is ook een belangrijk onderdeel. Bij de stoffering moet je rekening houden met de belasting en gebruik van de bankstellen maar ook bijvoorbeeld de hoeveelheid straling van de zon op de bankstellen. Lichte kleuren en fijn leer zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor een gezin met kinderen. Deze kunnen betere kiezen voor een bekleding met een robuuste stoffering met weinig onderhoud.

De keuze van leersoorten

Leer is er te vinden in verschillende soorten en kwaliteiten. De beste soort leer voor bankstellen is generfd leer. Het staat bekend om de lange levensduur en een gelijkmatige dikte.
Een betere kwaliteit leer is ook duurder. Een betere kwaliteit bank gaat langer mee wat uiteindelijk goedkoper kan zijn dan een goedkope bank

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.