Bedrijventerrein beveiligen

26 februari 2015 | Auteur: | Posted in Huis en tuin

Een bedrijventerrein is in de avonduren vaak leeg, onder andere hierdoor wordt dit dan een makkelijk doelwit voor inbrekers. Vaak ligt een bedrijventerrein wat afgelegen, is het slecht verlicht en gemakkelijk bereikbaar. Het wordt dus aangeraden om bedrijventerreinen en de bedrijfspanden zelf goed te beveiligen. Je kan hiervoor als bedrijf zijnde verschillende mogelijkheden inzetten. Denk bijvoorbeeld aan camerabeveiliging, een alarmsysteem, een goed hekwerk en goede verlichting. Er zijn veel opties, dus er is voor ieder bedrijf wel een passend systeem.

 

Begin bij het begin

Je kunt het beste beginnen bij het begin. Zorg ervoor dat je bedrijf moeilijker te bereiken is wanneer het pand gesloten is. Dit doe je door een goed hekwerk te laten plaatsen. Afhankelijk van de wensen van het bedrijf en de locatie kan er gekozen worden uit verschillende soorten hekwerken:

  • Gaashekwerk

  • Spijlenhekwerk

  • Lage omheining

 

Gaashekwerk is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en afmetingen. In principe kan er voor elk bedrijf een gaashekwerk op maat gemaakt worden. Vaak zie je dat er tegen het hekwerk een begroeiing geplaatst wordt zodat er minder inkijk op het terrein is.

 

Een spijlenhekwerk is een degelijke en robuuste variant onder de hekwerken. Deze variant kan uiteraard ook op maat gemaakt worden en uitgebreid worden met een punt of schrikdraad op de spijlen. Zo verklein je de kans dat een indringer over het hek probeert te klimmen.

 

Een lage omheining kan de perfecte uitkomst bieden als er in jouw bedrijf rampkraken voorkomen. Heb je bijvoorbeeld een juwelierszaak? Dan is een lage omheining passend om dit soort acties te voorkomen. Lage omheining kan tussen de 30 en 50 centimeter hoog zijn.

 

Verder uitbreiden

Wanneer er een goede omheining om het bedrijfspand staat kun je verder gaan kijken. Vaak is het slim om het terrein ook meteen goed te verlichten, zo wordt het minder aantrekkelijk voor inbrekers om aan de slag te gaan op jouw terrein.

Heb je je verlichting en omheining in orde? Ga dan eens kijken of het nodig is om beveiligingscamera’s en/of een alarmsysteem te installeren. Dit is geheel afhankelijk van hoe inbraakgevoelig jouw bedrijf is en hoeveel geld je aan inbraakbeveiliging uit wilt geven. Een alarmsysteem helpt bij preventie, maar een camerasysteem helpt je weer om de daders op te sporen wanneer er een inbraak of poging tot inbraak is geweest.

Auteur:

This author has published 192 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.