Badkamer opknappen? Tegels badkamer voor de finishing touch

16 juni 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

Ga je binnenkort verhuizen, je huidige woning verbouwen of is jouw badkamers gewoon aan een opknapbeurt toe? Leuk! Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, is er ontzettend veel keus uit sanitair en tegels. Waar kies jij voor en waarom?

De beschikbare ruimte in jouw badkamer bepaalt natuurlijk of je voor een douche én bad kunt kiezen, en een dubbele wastafel of een enkele. Maar een beperkte ruimte hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ook voor kleine badkamer zijn er zat mogelijkheden. Wat dacht je van een bad met douchewand bijvoorbeeld? Zo combineer je bad en douche. Want door de douchewand kun je staand douchen in bad en wordt natspetten van de badkamervloer voorkomen. Zo kun je toch van beide genieten!

Sanitair is verkrijgbaar in zoveel soorten, stijlen en uitvoeringen, dat kiezen nog weleens lastig kan zijn. Modern, design, klassiek of landelijk? Wat past bij jou? Wanneer je er niet helemaal uitkomt, vraag dan of een verkoopadviseur je kan helpen. Hij of zij kan bijvoorbeeld een 3D ontwerp maken van jouw badkamerruimte en zo samen met jou bepalen welk sanitair hier het beste in past en wat de meest logische indeling is.

Heb je het perfecte sanitair gevonden en ook de indeling bepaald? Dan ben je er bijna. Er is namelijk nog één belangrijk onderdeel, de badkamertegels. Misschien verwacht je het niet, maar de tegels bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling en sfeer. Daarnaast moet ook het materiaal aan jouw wensen voldoen. Tegels in de badkamer kunnen glad zijn. Voor sommige mensen is het aan te raden te kijken naar tegels met een antislip laag. Verder is het handig rekening te houden met het feit dat sommige tegels voor de badkamer gevoelig zijn voor kalkaanslag. Deze tegelsoorten hebben speciaal onderhoud nodig. Vraag daarom altijd advies over het materiaal en onderhoud. Zo weet je zeker dat je voor de juiste tegelsoort kiest.

Missie geslaagd? Dan kan het echte kluswerk beginnen. Je kunt dit natuurlijk zelf doen, maar wanneer je geen klusser bent, laat dit dan over aan de monteurs van de badkamerwinkel. Dat zijn echte vakmannen. Zo weet je zeker dat jouw droombadkamer perfect wordt opgeleverd!

Auteur:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.