Accessoires en dekbedovertrekken voor een frisse look in je slaapkamer

24 september 2015 | Auteur: | Posted in Huis, Huis en tuin, Huisdieren, Tuin

De zomer is weer voorbij en de dagen worden al korter. Een uitstekend moment dus om je huis van wat kleur te voorzien. Voordat je het weet sta je iedere ochtend op terwijl het buiten nog donker is. Veel mensen hebben hier moeite mee. Breng daarom wat vrolijke kleuren en frisse tinten in je slaapkamer aan, zodat je ook in de herfst en winter in een zonnige kamer ontwaakt.

Frisse wanden

Om te beginnen kun je de wanden in je slaapkamer van een frisse en vrolijke tint voorzien. Denk aan lichtgeel bijvoorbeeld, fris wit of een vrolijk behangetje. Kies niet voor felle kleuren of drukke prints. In je slaapkamer moet je natuurlijk wel goed tot rust kunnen komen. Drukte om je heen zorgt voor onrust en kan daardoor je nachtrust negatief beïnvloeden.

Accessoires

Zorg voor de juiste verlichting. Denk hierbij aan een (lees)lampje naast je bed bijvoorbeeld. Eigenlijk een onmisbaar onderdeel in de slaapkamer. Aan het plafond kun je een hanglamp of plafonniere bevestigen die eventueel dimbaar is. Zo kun je de lichtsterkte aanpassen wanneer je dat wenst. Door ervoor te zorgen dat ook in de hoeken van de kamer verlichting aanwezig is, creëer je een warme sfeer. Verder kun je kiezen voor diverse accessoires zoals fotolijstjes, lijsten aan de wand, planten, boeken en persoonlijke snuisterijen. Hiermee druk je een persoonlijke stempel op het geheel

Finishing touch

Uiteindelijk mogen ook bijpassende dekbedovertrekken niet ontbreken. Het is een goedkope en eenvoudige manier om je bed en daarmee ook je slaapkamer van een nieuwe look te voorzien. Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in ondenkbaar veel kleuren en prints en diverse materialen. Welke soort het beste bij jou past is afhankelijk van jouw wensen. Ben je een echte koukleum? Kies dan voor een overtrek van flanel. Deze bestaat deels uit wol waardoor je extra snel opwarmt. Hou je van glitter en glamour, kies dan voor satijn. Deze stof glanst en voelt glad aan. Met een satijnen overtrek creëer je een luxe sfeer. Toch geven de meeste mensen de voorkeur aan katoenen overtrekken. En niet zo gek ook. Katoen ademt, is zeer betaalbaar en voelt goed aan. Weet je welk materiaal bij je past? Kies dan de kleur of print passend bij de rest van je slaapkamerinterieur en de nieuwe look is compleet.

Lees Meer:  https://www.swisssense.nl/beddengoed/type/dekbedovertrekken/

Auteur:

This author has published 23 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.