Zorgverzekering vergelijker gebruiken om te besparen!

28 september 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Veel zorgverzekeraars hebben het afgelopen jaar verlies gedraaid. De stijgende zorgkosten hebben er voor gezorgd dat de verzekeraars in de reserves moesten duiken. Dit gaat gevolgen hebben voor de nieuwe zorgpremies van 2018.

De laatste jaren stijgen de zorgpremies gestaag. Door de vergrijzing in Nederland komen er steeds meer mensen bij die uitgebreide zorg nodig hebben. Hier betalen we met z’n allen aan mee. Het is echter nog maar de vraag of het huidige stelsel in deze vorm kan blijven bestaan. Steeds meer jonge en gezonde mensen zijn de dupe van zorgkosten die zij niet maken.

Betaal niet te veel voor je zorgverzekering

Indien je geen zorgkosten maakt en nog jong bent, dan heb je aan een basisverzekering genoeg. In deze verzekering is wettelijk vastgesteld op welke zorg je recht hebt. Bij de basisverzekering is de dekking nog wel belangrijk. Het verschilt namelijk per verzekeraar waar je terecht kunt. Vergelijk met de zorgverzekering vergelijker wat de beste verzekeraar voor jou is.

Binnen de basisverzekering kan je kiezen tussen 4 varianten: De budgetpolis, de naturapolis, de restitutiepolis en de combinatiepolis. Van deze varianten is de budgetpolis het meest voordelig. Dit komt doordat je keuzevrijheid het meest beperkt is. Dat wil zeggen dat je niet bij ieder ziekenhuis of iedere zorgverlener in Nederland terecht kan wanneer je zorg nodig hebt. Alleen bij spoedeisende hulp kan je altijd terecht bij ieder ziekenhuis omdat dit een uitzondering is.

Gebruik een zorgvergelijker

Als je wilt besparen op je vaste lasten, dan loont het om alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. De een biedt een goedkoper aanvullend pakket aan dan de ander, bovendien kan de vrije zorgkeuze gunstiger zijn bij een ander. Om snel te besparen op je zorgverzekering kan je er voor kiezen om je eigen risico te verhogen. De zorgpremie daalt ongeveer 15 tot 20 euro per maand bij het maximaal eigen risico bij een zorgverzekering. Zolang je geen zorgkosten maakt is dit een mooie besparing.

Let er echter wel op dat als je ziektekosten maakt, een hoog eigen risico nadelig uit kan pakken. Sommige simpele ingrepen kosten honderden euros. Het is dus geheel aan jezelf om je eigen risico te verhogen. Bij de zorgvergelijker kan je zien per hoogte van het eigen risco welke het goedkoopst is!

Reacties uitgeschakeld voor Zorgverzekering vergelijker gebruiken om te besparen!

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.