Zorg in de winter extra goed voor je tenen

28 april 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Ik hoor je denken, ‘waarom zou je in de winter extra aandacht schenken aan je tenen? Ze zitten toch gewoon weggestopt in je dichte schoenen? Niemand die ze ziet.’ Je tenen zijn in de winter echter extra gevoelig. Onderhoud ze in de winter, dan zullen ze in de zomer stralen.

Wintertenen
Veel mensen krijgen in de winter namelijk last van wintertenen doordat het vochtig en koud is. De bloedvaten vernauwen door de kou waardoor bloed minder goed kan doorstromen. Je lichaam herkent de koude tenen en stuurt extra bloed naar beneden om de tenen te verwarmen. Dit bloed hoopt zich echter op omdat het niet goed kan doorstromen. Hierdoor kunnen je tenen opzwellen, paars of rood worden, jeuken, tintelen of gewoon pijn doen.

Kalknagels
Een slechtere doorbloeding zorgt voor een mindere weerstand waardoor je tenen en teennagels ook gevoeliger worden voor schimmels. De schimmel kan zorgen voor een huidinfectie. Mocht je een schimmelinfectie op je teennagel hebben dan herken je dit aan de gele verkleuring of de verbrokkeling van de nagel. Dit wordt ook wel schimmel- of kalknagels genoemd.

Proberen te voorkomen
Dat klinkt allemaal erg naar. Gelukkig kan je bepaalde maatregelen treffen om je tenen te behoeden voor deze vervelende kwaaltjes. Probeer de doorbloeding van je tenen te stimuleren. Dit kan door je voeten eerst 3 minuten in warm water te houden en vervolgens 30 seconde in koud water te stoppen. Wissel dit een aantal keer af en eindig met warm water. Of bescherm je voeten tegen de kou door lekkere warme sokken van katoen of wol aan te trekken. Het kopen van Uggs schoenen is een goed alternatief. Deze laarzen zijn 100% van schapenwol en zorgen voor een goed klimaat voor je voeten.

Kalknagels kan je proberen te voorkomen door in openbare gelegenheden altijd slippers te dragen. Draag daarnaast schoenen die goed ventileren en niet te krap zitten. Ook is het belangrijk om de voeten goed te drogen na het douchen of wassen.

Nou dat klinkt niet al te slecht toch? Hou je voeten gewoon lekker warm op wat voor manier dan ook, draag de juiste schoenen op het juiste moment en droog je voeten goed af. Een kind kan de was doen. En jij kan in de zomer zonder zorgen naar buiten.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen aan kalknagels, bezoek Excilor.com/nl.

Reacties uitgeschakeld voor Zorg in de winter extra goed voor je tenen Tags: ,

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.