Thuisbegeleiding

4 mei 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Medisch

Thuiszorg wordt vaak geassocieerd met oudere mensen. Het overgrote deel van de thuiszorg cliënten is ook wat ouder. Dit betekent echter niet dat thuiszorg alleen voor ouderen is. Het kan voorkomen dat het thuis even niet zo lekker gaat, dat je geen grip meer hebt op je dagelijkse leven of dat je moeite hebt met het opvoeden van je kind. Het kan ook zijn dat je problemen ondervindt met het besteden van je inkomen of overspannen thuis zit. Er zijn veel redenen te bedenken waarom het af en toe beter is om thuisbegeleiding in te schakelen. Jij zit namelijk middenin de problemen en ziet daarom door de bomen het bos niet meer. Hulp van buitenaf kan voor verschillende mensen om verschillende redenen de oplossing bieden. Zij helpen bij het huishouden, het in de gaten houden van de financiën en bij de opvoeding.

 

Persoonlijke thuisbegeleider

Bij het inschakelen van thuisbegeleiding krijg je een persoonlijke thuisbegeleider toegewezen. Hij of zij helpt je in het dagelijkse leven en ondersteunt jou waar nodig is. Ze helpen je de dingen op een rijtje te krijgen en bespreken samen met jou welke maatregelen getroffen moeten worden om zo zelfstandig mogelijk te wonen. Samen met jou zoeken zij naar oplossingen. Met thuisbegeleiders krijg je persoonlijke aandacht en ben je verzekerd van kwalitatieve dienstverlening. Over het algemeen worden eerst de problemen in kaart gebracht, voordat er over wordt gegaan tot actie. Er wordt een plan gemaakt waarin doelen staan beschreven. Deze doelen zijn het uitgangspunt van het opgestelde plan. Er wordt ook gekeken naar wat de beste methodes zijn om deze doelen te behalen. Vervolgens worden deze methode

s toegepast. Gedurende het traject wordt er geëvalueerd en waar nodig worden doelen bijgesteld. Het is een proces wat jij en de thuisbegeleider samen doen. Wees dus niet terughoudend als het op zorg of begeleiding aankomt. Het kan juist een enorme opluchting voor je zijn.

 

Aanvragen

Heb je het idee dat je thuisbegeleiding nodig hebt? Of heb je al een hulpverlener en geeft hij of zij aan

 dat thuisbegeleiding kan helpen bij jouw situatie? Vraag dit dan aan bij het Wmo-loket van de gemeente waar je in woont. Zij zullen langskomen voor een intake-gesprek en zullen vaststellen hoeveel zorg je nodig hebt. Vervolgens kun je zelf de zorgin

stelling aangeven waar je voorkeur naar toe gaat. Weet jij niet welke zorginstelling het beste bij jou past? Ga dan eerst op onderzoek uit. Woon je in de buurt van Eindhoven? Kijk dan eens op www.zuidzorg.nl.

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.