Steeds meer consumenten stappen over van energieleverancier

11 november 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Tussen 2014 en 2015 stapten ruim 14 procent van de consumenten over van energieleverancier. Het jaar daarvoor was dit nog minder dan 13 procent. Naast deze overstappers, denkt 14 procent ook er aan om binnen nu en 2 jaar over te stappen van energieleverancier. Overstappen van energieleverancier is ook steeds makkelijker geworden, jaarlijks kan het zo honderden euro’s schelen. Tussen het duurste en goedkoopste 1 jarige contract zit een verschil van ruim 400 euro.

De meeste consumenten willen nergens aan vast zitten en kiezen dus voor een contract voor onbepaalde periode met een variabele prijs. Veel minder consumenten kiezen voor een 1 jarig contract, terwijl dit gemiddeld enkele tientallen euro’s per jaar goedkoper is. Vanwege de lage prijzen is het nu ook het meest gunstig om voor een 1 jarig contract te kiezen.

Consumenten die overgestapt zijn, zijn in 90 procent van de tijd tevreden tot zeer tevreden over de overstap. De angst om over te stappen zit hem vooral bij de mensen die nog nooit zijn overgestapt van energieleverancier, zodra zij zullen overstappen zal die angst weg genomen worden.

Auteur:

This author has published 5 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.