Slaaptips van andere culturen

21 december 2016 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Voldoende slaap, we hebben het allemaal nodig om de volgende dag actief aan de slag te gaan. Voor de een is het zeer vanzelfsprekend om snel in te dutten, voor de ander duurt dit proces wat langer. Sommige mensen ervaren zelfs regelmatig of structureel slaapproblemen. Om uitgerust wakker te worden proberen we van alles: slaapmiddelen, diverse slaaphoudingen en verschillende matrassen en kussens. Wanneer de oplossing er voor jou niet bij zit, kan het helpen om de oplossing ergens anders te zoeken. Misschien wel bij een van deze slaaptips uit andere culturen die slaapspecialist Slaaploods voor jou heeft verzameld.

#1 Mexico: slapen in een hangmat

Slapen in een hangmat. Het klinkt voor de meeste Nederlanders niet als de beste slaaptip die ze ooit hebben gekregen. Echter zweren een heleboel Mexicanen bij slapen in een hangmat. Het antwoord waarom de Mexicanen de hangmat verkiezen boven een normaal bed is niet eenduidig. Het slapen in een hangmat is waarschijnlijk een eeuwenoude culturele gewoonte die ontstaan is door het tropische klimaat en het ruimtegebrek. In Nederland heerst natuurlijk geen tropisch klimaat. Zorg er daarom voor dat wanneer je wilt gaan slapen in een hangmat, de kamertemperatuur hoog genoeg is.

#2 Engeland: naakt slapen

Dichter bij huis, in Engeland, slaapt een grote hoeveelheid van de mensen naakt. Uit een onderzoek blijkt zelfs dat een derde van de Engelsen nooit een pyjama draagt! Het voordeel van naakt slapen is dat je lichaamstemperatuur hierdoor beter te reguleren is. Daarnaast zorgt naakt slapen ervoor dat de relatie met je partner hechter wordt. Last van slaapproblemen? Laat de volgende keer je pyjama dan eens lekker in de kast liggen en ervaar zelf de voordelen van naakt slapen.

#3 Japan: een dutje op je werk

Een dutje doen op kantoor. In Nederland is dit haast ondenkbaar, maar in Japan is het de normaalste zaak van de wereld om te slapen op kantoor. De Japanners zijn ervan overtuigd dat medewerkers die moe zijn erg hard werken. Op zich geen slecht idee van de Japanners, overdag een powernap houden om tot rust te komen.

 

Welke van de bovenstaande tips ga jij een keer uitproberen? Een dutje op je werk, slapen in een hangmat of slaap je voortaan toch liever naakt?

Reacties uitgeschakeld voor Slaaptips van andere culturen Tags:

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.