Sanitair voor kleine badkamers

21 juni 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Sanitair voor kleine badkamers

Wanneer je een kleine ruimte moet inrichten, loop je al snel tegen een aantal punten aan. Niet alles past in de ruimte, waardoor je concessies zal moeten doen. Drukke patronen en felle kleuren zullen de ruimte nog kleiner doen lijken en er moet goed nagedacht worden over wat de meest praktische indeling is. Dit geldt niet alleen bij het inrichten van je woonkamer of slaapkamer, maar ook wanneer het aankomt op het aanschaffen van nieuw sanitair.

Kleine badkamers

Veel mensen beschikken over een kleine badkamerruimte. Wanneer je hier met een gezin gebruik van wilt maken, is een slimme indeling van sanitair essentieel. Het is natuurlijk heerlijk wanneer je uitgebreid kunt badderen en daarnaast ook kunt genieten van een warme douche. Vooral met kleine kinderen is een bad onmisbaar. Helaas lukt het bij gebrek aan voldoende ruimte niet om zowel een bad als een douchecabine of inloopdouche te plaatsen. Toch hoeft dit geen enkel probleem te zijn. Een slimme oplossing is namelijk om te kiezen voor een bad met een badwand. Een badwand is meestal van veiligheidsglas en zorgt ervoor dat staand douchen in de badkuip mogelijk is. Natspatten van de badkamervloer wordt door de wand voorkomen. Het maakt het mogelijk in een kleine ruimte van zowel een warm bad als een douche te kunnen genieten. Ook slim is te kiezen voor een wastafel met badmeubel. Zo heb je altijd extra opbergruimte, waardoor de ruimte onder de wastafel optimaal wordt benut. Toiletartikelen, handdoeken en schoonmaakproducten kunnen hierin worden opgeborgen zodat de ruimte netjes blijft.

Daarnaast kun je de ruimte ook optisch groter doen lijken. Dit kun je doen door te kiezen voor grote wand- en vloertegels in effen kleuren. Felle kleuren, drukke patronen en vele accessoires kunnen beter worden vermeden. Grote witte tegels van 60×60 cm bijvoorbeeld, creëren een ruimer gevoel en zijn daarom perfect voor kleine badkamers. Ook kan een wandtoilet (ook wel zwevend toilet genoemd) een ruimer gevoel geven. Doordat het toilet los van de vloer hangt lijkt de ruimte groter. Een andere prettige bijkomstigheid is dat je gemakkelijk onder en rondom het toilet kunt schoonmaken.

Reacties uitgeschakeld voor Sanitair voor kleine badkamers Tags: ,

Auteur:

This author has published 76 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.