Oorzaak couperose

18 april 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Eigenlijk zit niemand te wachten op een rood gezicht. Het ziet er ten eerste niet mooi uit en wanneer je last hebt van couperose loop je er bijna de hele dag mee. Gelukkig heeft iedereen wel eens last van een rood gezicht, maar dit gebeurd alleen bij inspanningen, stress en temperatuursverschillen. Bij inspanningen, ook wel gewoon sporten gaan je haar- en bloedvaatjes openstaan, hierdoor kan de huis ventileren en zal de huid rood worden. wanneer je last hebt van couperose kun je bij veel meer redenen een rood gezicht krijgen. Het ziet er al niet mooi uit en het is ook mogelijk om allemaal rode lijntjes van de haar- en bloedvaatjes op het gezicht te krijgen.

Couperose komt voornamelijk voor in het noordwesten van Europa. Mensen met een lichte huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van de toenamen van bloedvaatjes. Het is daarentegen niet mogelijk om met een donkere en getinte huis couperose op te lopen.

 Hoe ontstaan couperose?

Over het algemeen is de oorzaak van couperose niet bekend. In weinig gevallen is couperose een gevolg van rosacea. Dit is een ontstekingsreactie van de huid. Maar 7 op de 10 mensen hebben geen last gehad van rosacea voordat ze couperose kregen. Er is ook een andere mogelijkheid, dit is namelijk doordat de mens het gezicht blootstelt aan weer en wind. Door geen goede verzorgen van het gezicht daarna is het mogelijk om couperose op te lopen. Andere risicofactoren zijn wanneer men bloedverdunnende medicijnen gebruikt, rookt of last van een hoge bloeddruk heeft.

Erfelijke factoren kunnen ook een rol spelen met couperose. En een onderzoek door wetenschappelijke medici heeft aangetoond dat de UV straling van de zon ook een groot rol speelt in het ontstaan van couperose. Wanneer je je als persoon veel blootstelt aan het zonlicht, is de kans van couperose vele malen groter, daarom is het verstandig om de zon regelmatig te vermijden vooral tussen 12.00 uur en 15.00 uur.

Gelukkig kan je couperose behandelen. Dit kan bijvoorbeeld doen door een laser behandeling of door IPL lichtflitsen. Sommige mensen kiezen ervoor om het te camoufleren door cosmetische spullen.

 

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.