Onbedoeld en ongewenst zwanger?

28 september 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Even lijkt je wereld in te storten. Je bent zwanger, maar je kunt geen blijdschap voelen. Een paniek gevoel overvalt je, hoe ga je dit oplossen? Ontdekken dat je zwanger bent, is niet altijd een blijde gebeurtenis. Soms is je persoonlijke situatie er niet naar om je te verheugen op de komst van een kindje. Sterker nog, soms kan het heel veel ellende veroorzaken als je erachter komt dat je ongewenst zwanger bent. Gelukkig hoef je in Nederland de zwangerschap niet altijd voort te zetten en bestaat er de mogelijkheid om een zwangerschap af te breken. Dit is geen gemakkelijke beslissing en hier moet goed over nagedacht worden. Tijdens het nemen van die beslissing stuit je waarschijnlijk op allerlei vragen en heb je behoefte aan een deskundig advies. Zeker wanneer je neigt naar het besluit om de zwangerschap af te breken is een gesprek bij een abortus kliniek een aanrader.

Een deskundig advies

Bloemenhove is al sinds 1971 gespecialiseerd in het afbreken van de zwangerschap in het eerste en tweede trimester. Vriendelijke en ervaren medewerkers kunnen je alle informatie verschaffen die je nodig hebt bij het nemen van jouw beslissing. Allereerst zullen ze bepalen hoever de zwangerschap is en aangeven welke methoden mogelijk zijn om de zwangerschap af te breken. Wettelijk gezien, moet je als je langer dan 16 dagen overtijd bent een bedenktijd van vijf dagen in acht nemen.
Een abortus ondergaan is geen gemakkelijke beslissing, zelfs als een kindje niet gewenst is. Het is dan ook prettig als je na deze bedenktijd een weloverwogen beslissing hebt kunnen nemen. Wat de uitkomst van deze beslissing is, heeft te maken met verschillende factoren. Een kinderwens in de toekomst, jouw leefsituatie, de mogelijkheden en eventuele consequenties. Dit zijn allemaal dingen die meespelen in jouw uiteindelijke keuze. Mocht je toch voor een abortus kiezen, dan kan Bloemenhove jou op een deskundige manier verder helpen. Zij kunnen je informatie verstrekken over de mogelijkheden, abortus kosten en eventuele anticonceptie middelen. Jouw emotionele beslissing is bij hen in goede handen.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.