2.500 jaar oud graf gevonden met vrouw en drie paarden

22 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Medisch

In 1993 werd het goed behouden lichaam gevonden van de ‘Ice Princess’ in de bergen van Siberië. Zij lag in een grafheuvel waar zij 2.500 jaar geleden ter aarde is gelegd. Het was een heel bijzonder graf, omdat er niet alleen het lichaam, maar ook sieraden, kleren en drie paarden gevonden. Experts denken dat de nog jonge vrouw leed aan borstkanker. Zij denken dat dat ook de doodsoorzaak is geweest, maar enkele maanden voordat zij stierf zou ze van haar paard zijn gevallen. De ‘Ice Princess’ intrigeert vanaf de vondst in 1993 al onderzoekers, omdat ze in zo’n goede staat is gevonden. Nu, ruim twintig jaar later is de vrouw nog steeds onderwerp van gesprek en wordt er nog onderzoek naar haar en haar leven gedaan.

‘Ice Princess’

De onderzoekers denken dat de vrouw van haar paard is gevallen, omdat ze zeer ernstig hoofdtrauma had, dat hoogstwaarschijnlijk is opgelopen door een val van haar paard. Naast een schedelbreuk had ze ook nog verschillende gewrichten beschadigd. Professor Natalya Polosmak is een onderzoeker die naast vele andere onderzoek heeft gedaan naar de vrouw voor haar dood. Hij heeft een recente publicatie gedaan over de Ice Princess. Hierin komt de vrouw weer beeldend tot leven, omdat hij haar laatste maanden van het leven beschrijft. Althans, hoe hij denkt dat het einde van haar leven eruit heeft gezien. Professor Natalya is ervan overtuigd dat zij leefde in de Pazyryk cultuur en daar diende als healer en spiritueel gids. Hij was tot deze conclusie gekomen aan de hand van de uitstekend bewaarde tatoeages op haar lichaam. Daarbij was het graf gevuld met allerlei schatten, wat aangeeft dat zij een speciaal persoon was.

Het verhaal

Hedendaags maken nomadische herders door het Siberische gebergte, net als al duizenden jaren, een reis om op een locatie te komen waar kan worden overwinterd. De vrouw heeft naar verwachting te paard deze reis willen maken. Tijdens de reis zou ze zo ziek zijn geworden dat ze haar eindbestemming meer dood dan levend zou hebben bereikt. Omdat ze zoveel aanzien had, hadden haar mensen haar niet zomaar willen achterlaten. Gezien haar lichaam zeer zwak was, zou ze van haar paard zijn gevallen, waardoor de rechterzijde van haar lichaam het zwaar te verduren kreeg. De val zou haar niet hebben gedood, maar uiteraard wel nog meer hebben verzwakt. Hoewel fysiotherapie Breda Medifit daar wel raad mee zou hebben geweten, was er in die tijd geen medische hulp. Haar mensen namen haar mee naar het kamp waar zij overwinteren, maar daar is ze uiteindelijk toch gestorven.

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.