Informatie over nekpijn

28 oktober 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Medisch

Nekpijn kan erg vervelend zijn. Het kan je dwars zitten in je dagelijkse bezigheden zoals eten, naar je werk toegaan, opstaan uit bed, fietsen, lezen en ga zo maar door. Alles wordt lastiger en kost meer energie bij nekpijn. Wanneer je dus last hebt van nekpijn is het belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Vaak wordt er te makkelijk over gedacht en dat het vanzelf wel weer weggaat. Mocht het naar een aantal dagen niet overgaan wanneer je toch genoeg rust neemt. Ga dan toch even langs de huisarts om samen te achterhalen wat de oorzaak van de nekpijn kan zijn.

Nekpijn types

Veel mensen hebben wel eens last van nekpijn. Gemiddeld krijgt zon 20% van de mensen wel eens mee te maken. De meest voorkomende pijn in de nek is mechanische pijn. Beter bekent als verrekte pezen of spieren in de nek. Een oorzaak daar van kan onder andere een verkeerde lichaamshouding zijn. Een ander veel voorkomende oorzaak is een whiplash. Whiplash is vaak het gevolg van een auto-ongeluk. Nog een ander type is artrose. Artrose komt vaak voor bij oudere mensen. Daarnaast zijn er ook wat minder vaak voorkomende oorzaken van nekpijn. Denk hierbij aan reuma, kanker of beschadigde zenuwen.

Symptomen

Wanneer je last hebt van nekpijn voel je het vaak in de nek zelf. Echter kan de pijn ook in de schouder, de of in de rug zijn. De pijn kan zowel stekend als zeurderig aanvoelen. Daarnaast kan de pijn ook uitstralen naar de armen en handen. Wanneer dit het geval is, is het van belang om de huisarts te bezoeken.

Gevolgen

De gevolgen van nekpijn kan meer invloed op je leven hebben dan je in eerste instantie wellicht zou denken. Zo kan het gevolgen hebben op je humeur. Het niet kunnen doen van je werk of het niet kunnen uitoefenen van je sport. Pas wanneer je echt nekpijn hebt realiseer je het pas hoeveel en hoe vaak je de nek gebruikt en hoe vervelend nekpijn echt kan zijn.

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.