Hoe veilig is permanente make-up?

27 oktober 2016 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Wil je er altijd stralend uit zien, maar heb je niet altijd zin of tijd om make-up aan te brengen? Dan kun je ervoor kiezen om permanente make-up te nemen. Permanente make-up hoeft niet meer dagelijks bijgewerkt te worden, maar ziet er altijd goed uit. Het is een eenmalige behandeling die je eens in de zoveel tijd herhaald, om er altijd stralend uit te zien.

Veel mensen voelen zich wel aangesproken tot het idee van permanente make-up, maar durven deze schoonheidsbehandeling zelf niet te ondergaan. Niet alleen omdat het een beetje pijn kan doen om de make-up aan te brengen, maar vooral omdat ze bang zijn dat permanente make-up onveilig en ongezond is. Of dit wel echt het geval is, lees je in dit uitgebreide artikel.

Permanente make-up: doe het altijd bij een specialist

Neem je PMU wenkbrauwen om te voorkomen dat je dagelijks met potloden en gels in de weer moet voor mooie wenkbrauwen, dan moet je dit altijd bij een PMU specialist doen. Ga je naar een specialist, dan weet je namelijk zeker dat het aanbrengen van de make-up veilig gebeurt. Er wordt gebruik gemaakt van de beste make-up, er worden professionele apparaten gebruikt en hygiƫne staat hoog in het vaandel. Kom je bij een amateur op het gebied van PMU wenkbrauwen, dan loop je altijd het risico om de verkeerde make-up te krijgen, met slechte apparaten behandeld te worden of met vieze apparaten behandeld te worden.

Permanente make-up: altijd veilig bij de specialist

Ga je naar een erkende PMU specialist, dan heb je de garantie dat je veilige make-up krijgt. Een erkende specialist moet namelijk aan alle eisen van permanente make-up voldoen, zoals opgesteld door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Is dit niet het geval, dan kan de praktijk gesloten worden. Ben je bij een amateur, dan is de kans groot dat zij buiten de regels van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit opereren en dat je niet veilig behandeld wordt.

Kortom: permanente make-up is helemaal veilig, maar dan moet je de make-up wel laten aanbrengen door een echte specialist. Investeer liever wat meer voor een goede behandeling, dan dat je slechte make-up krijgt, met verouderde apparatuur behandeld wordt of met vieze apparaten behandeld wordt. Ben je bij een PMU specialist, dan hoef je je geen zorgen te maken om je gezondheid of veiligheid.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe veilig is permanente make-up? Tags:

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.