Schoonheidsproducten in de koelkast

14 februari 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Begint je nagellak al te schiften voordat deze op is? Je dure gezicht crème heeft totaal geen effect? En de rest van je verzorgingsproducten vallen ook allemaal tegen? Bewaar ze voortaan in de koelkast. Een te hoge omgevingstemperatuur zou wel eens de kwaliteit van je producten kunnen belemmeren.

Wanneer een product voor lange tijd aan warmte of vochtigheid wordt blootgesteld zou de formule hiervan kunnen veranderen. Net als dat voedingsproducten in de koelkast ook langer goed blijven. Bijvoorbeeld een nagel groothandel adviseert over hoe je je producten het beste kunt bewaren.

Veel cosmetica producten bevatten bewaarmiddelen, bij deze producten zal het weinig zin hebben om ze in de koelkast te bewaren. Kamertemperatuur is meestal aan te raden voor deze producten, en meestal blijven ze tot ongeveer 3 maanden goed. Maar voor degene die graag biologische en natuurlijke cosmetica gebruiken komt de koelkast wel heel goed van pas. In deze producten ontbreken de bewaarmiddelen. Een koude omgevingstemperatuur kan het gebrek aan bewaarmiddelen opvangen. Dit betekend echter niet dat ze tot ruim na de houdbaarheidsdatum goed blijven.

De kou kan je producten wel beïnvloeden. Zo is het mogelijk dat door de koude temperatuur je cosmetica er anders gaat uitzien. Je crème of olie zou bijvoorbeeld kunnen gaan klonteren. De werking van het product blijft wel intact. Maar wie liever geen klontjes over zichzelf uitsmeert kan beter de koelkast vermijden.

Zonnesprays en waterstuivers zijn ideale producten om in de koelkast te bewaren. De werken hiervan zal extra verfrissend zijn op een hete zomerdag. Ook een gekoelde oog crème kan meewerken aan het herstel van ontstekingen en zwellingen verminderen.

 

Auteur:

This author has published 26 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.