Gezellig eten in Antwerpen: tips voor goede resto’s

23 mei 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Eten in Antwerpen is geen moeilijke opgave. In deze Vlaamse stad aan de Schelde zijn zonder twijfel duizenden restaurants gevestigd. De een wat duurder dan de andere, en de andere wat gezelliger dan die ene. Goed eten in Antwerpen is echter een stuk moeilijker. Daarmee willen we niet zeggen dat er weinig goed eten wordt geserveerd in de tweede stad van België. Integendeel. Het maken van een keuze kan echter wel een moeilijke keuze zijn. Wilt u lekker eten in Antwerpen met groep? Of lekker eten in Antwerpen centrum? Dan hebben wij hieronder een tweetal keuzes voor u gemaakt om de lijst met goede restaurants wat in te korten.

 

Eten in Antwerpen bij Restaurant Huis de Colvenier

 

Lekker eten in Antwerpen Centrum hoeft niet moeilijk te zijn. U hoeft eigenlijk alleen de naam van één restaurant te onthouden: Huis de Colvenier. Dit restaurant is gelegen in een oude patricierswoning in hartje Antwerpen. Bij binnenkomst wordt u met open armen ontvangen door chefkok Patrick van Herck. Hij staat bekend als iemand die al jarenlang met passie zijn vak beoefend. U kunt hem aan het werk zien in de open keuken die dit resto biedt. Een goed restaurant heeft natuurlijk een goede wijnkelder, daarom kunt u vanuit de open keuken direct door naar de wijnkelder van het restaurant. Daar vindt u wijnen van over de hele wereld die u mag proeven als aperitief. Vervolgens wordt u weer naar boven naar het restaurant gewezen en wordt u door uw persoonlijke ober naar uw tafel geleid. Daar kunt u genieten van absolute topgerechten met de beste verse ingrediënten die u kunt vinden. Gezelligheid staat voorop. Daarom kunt u ook gezellig met een groep eten in een van de verschillende kamers die het restaurant rijk is. Gezellig eten in Antwerpen kan dus uitstekend bij Restaurant Huis de Colvenier.

 

Lekker eten in Antwerpen Centrum bij Grand Cafe De Rooden Hoed

 

Eten in Antwerpen is ook goed mogelijk bij Grand Cafe De Rooden Hoed. Dit restaurant is gelegen aan de Oude Koornmarkt en biedt een enorm rijke geschiedenis. Het restaurant in Antwerpen staat bekend als het oudste horecabedrijf van de stad en werd in 2013 volledig gerenoveerd en weer in goede staat gebracht. Dit restaurant focust zich op hun ruime en gevarieerde aanbod aan visgerechten. U kunt er genieten van heerlijke gebakken mosselen of bijvoorbeeld kabeljauwhaasje met bladspinazie, mousselinesaus en geplette aardappel. Het leuke aan dit restaurant is dat elk gerecht wordt vergezeld met een biersuggestie. In dit restaurant vindt u namelijk geen uitgebreid wijnmenu, hoewel er zeker voldoende keuze is. Bij Grand Cafe De Rooden Hoed specialiseert men zich liever in een typische Belgische specialiteit, namelijk de Belgische bieren. Daardoor leent dit gezellige restaurant zich dan ook uitstekend voor een gezellige aangelegenheid met een groep vrienden. Als u van bier houdt en ook geen moeite hebt met het verorberen van een heerlijk visje, bent u zeker op de juiste plek. Wees echter gerust als u daar niet van houdt: het restaurant heeft ook een uitgebreid vleesmenu en biedt dus voor ieder wat wils.

Auteur:

This author has published 3 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.