Gebruikte plastic palletboxen of liever toch nieuwe?

30 januari 2015 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Het is een economische tijd waarin we voor veel uitdagingen komen te staan. Met de lage olieprijzen en de hoge concurrentie in een aantrekkende markt is het belangrijk om overal het maximale uit te kunnen halen. Processen moeten versneld worden met minder mensen en de marge die gaat steeds verder omlaag om meer werk binnen te kunnen halen. Dat betekent dat de kosten voor inkoop en overhead ook omlaag moeten, maar hoe kun je dat als ondernemer het beste aanpakken? Is het verstandig om gebruikte plastic palletboxen te gaan gebruiken, of is dat een verkeerde manier van besparen?

Gebruikt of nieuw?

Het verschil tussen gebruikte plastic palletboxen en nieuwe plastic palletboxen lijkt niet zo heel groot. In feite wordt het verschil bepaald door welke materialen nu gebruikt worden. Zijn het houten pallets of kartonnen dozen om de goederen in op te slaan en te vervoeren, dan is de kans groot dat het effect van de gebruikte plastic palletboxen een groot verschil kan gaan maken in de kosten en de snelheid van de processen. Deze gebruikte varianten zijn vaak nog prima te gebruiken, vaak zijn zij afgescheept omdat zij niet meer nodig waren of omdat een bedrijf failliet gegaan is. En laten we eerlijk zijn, er worden wel meer materialen en machines gebruikt die voorheen al eens gebruikt zijn. Waarom niet als het toch werkt?

Nieuwe plastic palletboxen zijn uiteraard wel beter. Er zit garantie op, zij zijn zeker niet beschadigd en het is een fijn idee om nieuwe producten te kunnen gebruiken binnen het bedrijf. Het heeft een betere status om zo maar te zeggen, maar dat wordt wel duur betaald. De gebruikte plastic palletboxen zijn wat dat betreft een voor de hand liggende keuze voor de grotere bedrijven vanwege de grotere afname en daardoor grotere kostenpost, terwijl het voor de kleinere bedrijven weer interessant kan zijn omdat er vaak een kleiner budget is, dat op deze manier gemakkelijk gebruikt kan worden voor een grootse investering.

 

 

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.