Een sta-op-stoel kopen: waar moet u op letten?

19 juli 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Tachtig procent van alle volwassenen heeft wel eens last van rugklachten, en 20 % heeft dit zelfs regelmatig. Dergelijke klachten ontstaan vaak door uiteenlopende factoren waaronder de lichaamsbouw, de geestelijke en lichamelijke conditie, enzovoort. Daarbij speelt ook de mate waarin we de rug gebruiken een grote rol.

Als je bijvoorbeeld een staand beroep hebt gehad, zware objecten versleept hebt of veel huishoudelijk werk hebt verricht, dan heeft dat natuurlijk een effect op de gezondheid van de rug. Een goede oplossing voor rugproblemen is een Sta-op Stoel, die de pijn tijdens het zitten drastisch vermindert. Een dergelijke stoel zorgt ervoor dat het lichaam ontspannen blijft en voldoende kan uitrusten. Een extra ligfunctie geeft je daarbij de mogelijkheid om volledig ontspannen uit te rusten.

Als je daarbij last hebt van minder spierkracht, heupen of knieën die pijn doen enzovoort, dan is een sta-op stoel ook de ideale oplossing. Dergelijke stoelen zijn erg stevig en schuiven bijvoorbeeld niet weg als je opstaat of gaat zitten.

Hoe werkt een sta-op-stoel precies?

Een sta-op stoel werkt door middel van een afstandsbediening die de zitting omhoog heft, waardoor je eigenlijk voorover kantelt in de stoel. Opstaan is dus veel eenvoudiger en ook gaan zitten vraagt nog maar weinig moeite. Als de gebruiker wil gaan zitten moet de stoel in de hoogste stand staan, waarna men de afstandsbediening gebruikt om te gaan zitten. Bij het gebruik van de sta-op functie is het essentieel om de benen in een hoek van 90 graden te houden zodat de onderbenen tegen de stoel komen.

Belangrijke factoren bij de aankoop van een sta-op stoel

Bij de aankoop van een sta-op stoel let je best op een aantal factoren, en een duidelijk overzicht daarop is dan ook belangrijk:

1. De motor van de stoel

Sta-op stoelen komen met verschillende motoren en dit zijn er één, twee of drie. Bij een stoel met één motor bewegen de rug en beensteunen tegelijkertijd, bij twee motoren kunnen ze van elkaar bediend worden en als er drie motoren aanwezig zijn dan kunnen beide steunen volledig onafhankelijk van elkaar afgesteld worden.

2. Verschillende bekledingsmaterialen

Daarbij is de keuze voor degelijk bekledingsmateriaal geen eenvoudige, maar wel een belangrijke. Zo heeft elk materiaal zijn voor- en nadelen. Leder kan erg koud aanvoelen maar blijft wel lang goed als je het regelmatig onderhoudt. Een stoffen stoel is dan weer gevoelig voor slijtage maar kost dan ook wel heel wat minder.

Reacties uitgeschakeld voor Een sta-op-stoel kopen: waar moet u op letten?

Auteur:

This author has published 148 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.