E-bikes anno 2016

12 november 2016 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Er zijn steeds meer e-bikes zichtbaar in het verkeer. Misschien is dat jou ook al wel opgevallen? Zo leggen wij Nederlanders per jaar ongeveer 1,5 miljoen kilometer af op een elektrische fiets. Dat zijn heel wat kilometers! En dat is niet voor niets, want met een elektrische fiets is het gemakkelijker om een lange afstand af te leggen dan met een normale fiets. De elektrische fiets wordt ook steeds vaker gebruikt als vervoer naar het werk.

Populair bij de vrouwen

Wist u al dat de elektrische fiets vaker worden gebruikt dan mannen? Dit is gebleken uit het onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid en komt terug in het Mobiliteitsrapport van 2016. In het rapport is naar voren gekomen dat vrouwen van 60 jaar en ouder vaker fietsen. Niet alleen vaker maar ook verder.

Verjonging

Het was een tijd zo dat een groot deel van de bevolking dacht dat de elektrische fiets vooral voor mensen boven de 65 jaar bedoeld was, maar ook hier is een verandering in te zien. De elektrische fiets ‘verjongt’, want steeds meer 50- tot 65-jarigen maken gebruik van een elektrische fiets om van A naar B te reizen.
Wil jij ook een E-bike aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op de website van E-Bike Centre. Hier kunt u onder andere terecht voor een Puch elektrische fiets.

Reacties uitgeschakeld voor E-bikes anno 2016 Tags: , ,

Auteur:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.