Dodge ram luchtvering en banden

30 oktober 2014 | Auteur: | Posted in Gezondheid

De Dodge Ram 1500 kan optioneel een luchtveringsysteem krijgen . Dit systeem is speciaal ontworpen voor het verbeteren van het vermogen en het behouden van de uitzonderlijke prestaties van de Dodge Ram. De luchtvering houdt het voertuig automatisch op de juiste hoogte waardoor hij zuiniger en veiliger rijdt. De slimme sensoren verlagen het voertuig automatisch 5,6 cm bij een snelheid van 106 km/uur op de snelweg.

Dit om de weerstand te verminderen en de aerodynamica te verhogen. Hierdoor daalt het brandstofverbruik met maar liefst 6%. De luchtvering houdt het voertuig altijd horizontaal, ook bij zware belasting van de trekhaakkogel of als de laadbak zwaar beladen is.

De verstelbare luchtveren geven de bestuurder de mogelijkheid om het voertuig te verhogen en verlagen, zowel door middel van een knop op het dashboard, als met een knop op de sleutel. Er kan tussen 5 verschillende rijhoogtestanden worden gekozen. Het totale hoogteverschil tussen hoog en laag is maar liefst 12 cm. Bij laden en lossen of bij het instappen kan het voertuig verlaagd worden. Bij off-road rijden kan het voertuig verhoogd worden om het comfort te vergroten en eventuele obstakels te vermijden.

Wrangler Silent Armor banden – Standaard op de Dodge Ram 1500
Met Wrangler Silent Armor banden rijdt u de Dodge Ram 1500 met vertrouwen op elk terrein. De all weather banden bestaan uit twee lagen, die met DuPont™ Kevlar® zijn gemaakt. Dit materiaal is vijf keer sterker dan staal. DuPont™ Kevlar® helpt tevens weggeluid te absorberen voor een stille en comfortabele rit. Doordat de zijwanden van de banden extra zijn verstevigd, is er meer weerstand tegen lekrijden en insnijdingen.

De Dodge Ram rijdt moeiteloos in zware off-roadomstandigheden. Het profiel voert de modder snel af zodat een zeer goede tractie behouden blijft.

Door de extra grijpranden en een profiel met een hoge lamellendichtheid, heeft de Dodge Ram een betere grip op een nat wegdek. Met Wrangler SA banden wordt de remweg op natte wegen wordt met maar liefst 15% verkort ten opzichte van zijn voorganger.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.