De sta-op stoel is een duurzame relax fauteuil

12 september 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Als je last hebt van pijnlijke heupen of knieën en een verminder spierkracht, dan is zelfs opstaan uit een stoel een hele opdracht. Gelukkig kan een sta-op stoel je die taak iets eenvoudiger maken, en een dergelijke voorziening biedt dan ook een uitkomst voor heel wat mensen met een verminderde mobiliteit. Een sta-op stoel is stevig, schuift niet vlug weg en geeft je de mogelijkheid om veilig te gaan zitten en op te staan.

Relaxstoelen met een sta-op functie

Rugklachten komen bij zo’n 80 procent van volwassen voor en bij 20 procent zelfs regelmatig. De oorzaken hiervan zijn divers, van lichaamsbouw tot geestelijke en lichamelijke leeftijd en conditie. Ook speelt de manier waarop je je rug gebruikt speelt een belangrijk rol. Mensen met een zwaar fysiek beroep, die veel moeten sjouwen of veel huishoudelijke taken doen, hebben vaker last van rugklachten.

Een sta-op stoel helpt deze doelgroep bij het gaan zitten en opstaan, waardoor ook de pijn verminderd wordt. Een dergelijke stoel helpt je je lichaam ontspannen en maakt relaxed liggen en uitrusten weer mogelijk.

Sta-op stoelen met verschillende motoren

Welke sta-op stoel je precies koopt is afhankelijk van je vereisten. Er kan een onderscheid gemaakt worden op basis van de motor van de stoel, waarbij je kan kiezen tussen een, twee of drie motoren. Bij een stoel met 1 motor bewegen de rug- en beensteunen tegelijkertijd, terwijl deze bij een stoel met twee motoren apart kunnen bewegen. Een stoel met drie motoren biedt de mogelijkheid om de been- en rugsteun afzonderlijk af te stellen.

Bepaalde stoelen beschikken ook over een zogenaamde kantelfunctie, waardoor de rugleuning en het zitvlak naar achter kunnen gekanteld worden. Voor jezelf uitmaken welke stoel het best bij je past is hoe dan ook belangrijk om de aankoop een waardevolle investering te maken.

Reacties uitgeschakeld voor De sta-op stoel is een duurzame relax fauteuil

Auteur:

This author has published 122 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.