Begrafenis of een herdenkingsdienst bijwonen

28 januari 2017 | Auteur: | Posted in Gezondheid

Naar begrafenissen of herdenkingsdiensten gaan kan voor sommige mensen heel oncomfortabel zijn. Dit komt vooral omdat hier veel emoties bij komen kijken. Wanneer je wel weet wat je moet doen en zeggen op een begrafenis en weet wat je moet dragen, kan dit ervoor zorgen dat je een begrafenis als minder oncomfortabel ervaart.

Steun de familie

Een tip vooraf: wanneer je twijfelt of je wel moet naar de begrafenis gaan, probeer dan zeker om de service bij te wonen. Over het algemeen geldt: hoe moeilijker de situatie, hoe meer de familie van de overledene het waardeert dat jij aanwezig bent. Daarnaast krijg je ook de kans om de familie te steunen in deze moeilijke tijd.

Neem afscheid op een gepaste manier

De diensten zorgen ervoor dat je op een gepaste manier afscheid kunt nemen van een dierbare. Bij een begrafenis is het erg belangrijk om elkaar te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Op deze manier kun je op de juiste manier afscheid nemen en uiteindelijk verder gaan met je eigen leven.

Een knuffel zegt meer dan 1000 woorden

Veel mensen weten niet zo goed wat ze tegen iemand moeten zeggen tijdens een begrafenis om diegene te troosten. Als je niet weet wat je moet zeggen, kun je denken aan het volgende:
Hoeveel je van deze persoon hield en hoeveel je deze persoon zal gaan missen
Het verdriet dat je voelt voor de persoon die wordt achtergelaten
Wat een geweldig persoon de overledene was
In sommige situaties kan een knuffel juist heel veel zeggen.

Uitvaartverzorging Rina Uulders: liefde, respect en aandacht

Ben je nog op zoek naar een uitvaartverzorger? Ga dan eens naar de website van Uitvaartverzorging Rina Uulders. Rina Uulders biedt je de mogelijkheid om op een gepaste manier afscheid te nemen van een dierbare. Zij vindt dat een uitvaart met liefde, respect en aandacht uitgevoerd moet worden en zij besteed daar ook veel aandacht aan. U kunt hier onder andere terecht voor Uitvaartverzorging Zwolle.

Reacties uitgeschakeld voor Begrafenis of een herdenkingsdienst bijwonen Tags: , , ,

Auteur:

This author has published 50 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.