Allergie

27 december 2013 | Auteur: | Posted in Gezondheid, Gezondheid

Allergie is een chronische ziekte en komt steeds meer voor. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 4 personen te maken met één of meerdere vormen van allergie. Lees dit artikel en kom meer te weten over allergieën, de typen allergieën die bestaan, de uitwerkingen en wat je er tegen kunt doen.

Wanneer je een allergie hebt reageer je overgevoelig op een bepaalde stof, waarop je lichaam normaal gesproken niet, of niet heftig reageert. De stoffen die de allergische reactie veroorzaken, worden allergenen genoemd. Veel voorkomende allergenen zijn hooikoorts (pollen), glutenallergie en zonneallergie. Ben je op zoek naar gedetailleerde informatie over allergieën, de uitwerkingen en diverse allergietesten, kijk dan op http://www.checkjelijf.nl/.

Pollenallergie

Pollenallergie wordt ook wel hooikoorts genoemd. Deze vorm van allergie wordt veroorzaakt door allergenen in de lucht en zorgt voor ontstekingen en irritatie van de bovenste luchtwegen en slijmvliezen van neus en ogen. Dit uit zich in diverse klachten waaronder niesbuien, een loopneus, tranende ogen, hoofdpijn, kriebelhoest en vermoeidheidsverschijnselen. Om te weten of je met pollenallergie besmet bent, zijn er pollenallergie tests in omloop. Binnen een halfuur na het uitvoeren van de test weet je of je allergisch voor pollen bent.

Glutenallergie

Gluten is een eiwit en komt voor in haver, tarwe, rogge en gerst en kan leiden tot een aandoening in het spijsverteringsstelsel. Gluten veroorzaken beschadigingen aan het slijmvlies van de dunne darm bij mensen die allergisch voor gluten zijn. Glutenallergie uit zich onder andere in de volgende klachten: chronische diarree, onregelmatige ontlasting, groeiachterstand, afvallen, een opgezette buik, bloedarmoede, geen behoefte aan eten en vermoeidheid. Ook voor glutenallergie bestaan zelftesten om er achter te komen of je allergisch voor gluten bent. Door middel van slechts één druppel bloed weet je 10 minuten na het testen of je glutenallergie hebt.

Huiduitslag

Huiduitslag is een allergische reactie en betekent dat de huid anders aanvoelt, er anders uitziet, of jeukt. Dit kan voorkomen op de gehele huid, maar ook slechts plaatselijk op je lichaam. Een oorzaak van huiduitslag kan zijn dat je allergisch bent voor een bepaald ingrediënt, een bepaalde stof of andere invloeden van buitenaf. Huiduitslag treed ook vaak tijdens of na koorts op. Onder andere de volgende ziekten kunnen als huiduitslag beschouwd worden: waterpokken, pokken, rode hond, mazelen en roodvonk. Wanneer je huiduitslag hebt en je vermoedt dat dit door een bepaalde stof of bepaald ingrediënt veroorzaakt wordt, is het raadzaam om een allergietest aan te schaffen. Verder is het ook aan te bevelen om het medicijn Fexofenadine te gebruiken om onder andere jeuk en duizeligheid te voorkomen.

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.