Waarom goud kopen?

1 augustus 2013 | Auteur: | Posted in Financieel

Goud kopen dat doe je nu niet. Tenminste, dat hoor je toch overal. Maar is het echt zo? De meeste beleggers zeggen vol trots dat ze hun goud belegging weer van de hand hebben gedaan, alsof dit een goede keuze was. Terwijl dit net GEEN goede keuze was, en wel om twee redenen.

De eerste reden is vrij logisch. Dit is een les die je als belegger nooit meer mag vergeten. Beleggers die hun goud op dit moment hebben verkocht maken een zeer amateuristische fout. Ze reageren emotioneel en vol paniek op een verandering binnen de markt die zeer tijdelijk is. Hierdoor boeken ze niet alleen verlies (indien het goud is aangekocht na 2012), maar lopen ze aankomende stijging van goud mis.

De tweede reden ligt minder voor de hand, maar werd al gedeeltelijk vermeld. Er zit weer een stijging aan te komen voor goud. Het is nu het ideale moment om goud te kopen en het is dan ook iedereen gebaat om daar niet meer mee te wachten.

De wereldeconomie verandert weer

Goud is hevig gelinkt aan de prestaties van de wereldeconomie. Daal het consumentenvertrouwen en de economische verwachtingen voor een bepaalde periode, dan zal dit onmiddellijk een positief effect hebben op de goudprijs. De goudprijs wordt namelijk al sinds jaar en dag gebruikt als ideale middeltje tegen de crisis.

Goud kopen is trouwens meer dan gewoon een belegging. Het is jezelf verzekeren van een waardevol bezit in het geval van wereldwijd verval. Als de wereldeconomie ooit in elkaar stort, dan zal nog steeds een waardevol bezit zijn.

Maar als we goud puur bekijken als belegging, dan kan je niet anders dan concluderen dat het een goede belegging is. Waar de goudprijs vaker zijn waarde heeft verloren, moet er vastgesteld worden dat de waarde van goud de laatste zes jaar met 400% is toegenomen. Geen enkele andere belegging kan jou dit rendement bieden. Goud kopen is de enige zekere belegging die je hebt. Het biedt een vrij stabiele stijging indien je het over een lange periode bekijkt. Andere beleggingen lonen pas als je begint te speculeren, wat niet alleen veel tijd opeist, maar ook nog eens zeer riskant is.

Auteur:

This author has published 146 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.