Een autoverzekering

19 september 2015 | Auteur: | Posted in Verzekeringen

Een autoverzekering afsluiten klinkt makkelijk, maar met grote verschillen in tarieven tussen aanbieders en ondoorzichtige voorwaarden, is de werkelijkheid toch een uitdaging. Om je wat op weg te helpen hebben we enkele tips bij afsluiten autoverzekering voor je op een rij gezet.

Waar is je premie op gebaseerd?

De premie van je autoverzekering is gebaseerd op verschillende dingen:

  • Je schadevrije jaren. Heb je voorheen weinig tot geen schade gemaakt tijdens het rijden? Dan is de kans kleiner dat je nu schade maakt en betaal je dus een lagere premie.
  • Je woonplaats. In sommige regio’s veroorzaken automobilisten vaker schade dan in anderen. Dit vertaald zich in de hoogte van je premie.
  • Je leeftijd en geslacht. Mannen veroorzaken vaker schade tijdens het rijden dan vrouwen. Ook jongeren doen gemiddeld eerder een beroep op hun autoverzekering. Verzekeraars berekenen deze risico’s door in de kosten.
  • Het merk- en model auto. Duurdere auto’s en sportauto’s zijn relatief vaak bij schade betrokken.
  • Je gereden kilometers. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans dat je schade veroorzaakt.

Waar vind ik de voordeligste autoverzekering?

Als je vraagt om tips bij het afsluiten van een autoverzekering, is meestal hetgeen je wilt weten vaak waar je de voordeligste autoverzekering vindt. Gelukkig gebruik je daar in dit digitale tijdperk gewoon het internet voor. Surf op je computer, mobiel of tablet naar een van de vele vergelijkingssites voor autoverzekeringen en je weet binnen no time waar je het voordeligst uit bent.

Je weet nu waar je premie op gebaseerd is, dus je weet ook welke gegevens je bij de hand moet hebben om een goede berekening van je toekomstige premie te krijgen. Het kan overigens wel de moeite waard zijn om eerst je huidige verzekeraar te bellen voordat je overstapt naar een goedkopere concurrent. Wellicht dat je verzekeraar je nog een mooie aanbieding voor je autoverzekering wilt doen.

De Polis

De ene verzekering is de andere niet. Kijk dus niet alleen naar de verzekering die je het minst kost per maand, maar vergelijk ook de polissen. Indien je plotseling toch een keer schade rijdt kan goedkoop weleens duurkoop blijken als je je polis van tevoren niet goed hebt bekeken. Houdt onder andere de site jijopdeweg.nl in de gaten voor meer tips.

Auteur:

This author has published 45 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.