Importeren uit China

10 december 2014 | Auteur: | Posted in Geld

Bij het importeren uit China hebben de meeste mensen direct een associatie met zware zeecontainers die via de haven van Rotterdam worden aangevoerd en die vol zitten met bamboeplantjes en goedkope elektronica. Dat beeld klopt maar ten dele. Steeds meer mensen maken gebruik van buitenlandse – en dus ook Chinese – websites om artikelen te bestellen die in Nederland niet verkrijgbaar zijn. Waar moet je rekening mee houden bij het importeren uit China?

Met welke kosten word je geconfronteerd?

Bij het importeren van goederen die afkomstig zijn van een land buiten de EU bestaat de kans dat je BTW en invoerrechten moet betalen. Als de waarde van de goederen niet hoger zijn dan 22 Euro betaal je geen invoerrechten. Daarboven is het tarief afhankelijk van het product dat je invoert. In de praktijk is het echter zo dat de douane niet ieder pakketje afzonderlijk controleert. Men neemt steekproeven en bepaalt aan de hand van de pakbon de waarde.

Mag je alles importeren uit China?

Nee. Het invoeren van geneesmiddelen en nagemaakte merkartikelen is verboden. Andere goederen mogen slechts met een speciaal verleende vergunning geïmporteerd worden.

Waar moet ik de kosten betalen?

De kosten van invoer betaal je bij aflevering van de goederen aan de pakketvervoerder.
Wanneer je een betrouwbare partner zoekt die je helpt bij het importeren uit China, kan je contact opnemen met China Import Leads. Zij kennen betrouwbare fabrieken in China die je helpen bij het vinden van de juiste fabrieken.

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.