Autoveiling: de voordelen en de nadelen

7 september 2015 | Auteur: | Posted in Geld

Autoveiling: de voordelen en de nadelen

Tegenwoordig komt het steeds vaker langs, op de televisie, op internet en zelfs op de radio. Het gebruik van een autoveiling waarbij je gegarandeerd je auto verkopen kan en vaak nog een redelijke prijs ervoor krijgt ook. Maar hoe werkt een autoveiling precies en hoe is het mogelijk dat een auto vaak gegarandeerd binnen 24 uur verkocht wordt en je vaak vrijwel direct contant uitbetaald kan worden? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Wat is een autoveiling?

Een autoveiling is wat de naam al doet vermoeden: een veiling voor auto’s. Deze veilingen gaan niet zoals je vaak ziet op televisie; maar ze gaan via internet. Een verkopen post zijn auto op een autoveiling website met alle informatie en foto’s die hij tot zijn beschikking heeft. Deze autoveiling website stuurt deze gegevens vervolgens door naar allerlei garages die zich bij deze website aangesloten hebben. Omdat deze autoveiling websites landelijk zijn, wordt er een breed scala aan garages bereikt, en meerdere van deze garages hebben vaak interesse in de geboden auto’s.

Voordelen van een autoveiling

Het voordeel van een autoveiling spreekt vaak al voor zichzelf, je hoeft zelf niet erg veel moeite te doen en soms krijg je binnen een paar uur al de eerste biedingen binnen. Deze biedingen gaan in de opvolgende 24 uur door waardoor er na 24 uur een eindbieding bekend is. De autoveiling website neemt vervolgens contact met jou op en presenteert de biedingen en de garages aan de verkoper.

Inschrijven op een autoveiling is vaak gratis, natuurlijk wil de website zelf hier wat ook aan verdienen maar de kosten zijn voor de garage die de auto koopt, jij merkt hier dus helemaal niets van. Het is overigens ook niet toegestaan dat de garage achteraf nog wat van de prijs probeert te halen, hier hoef je bij zo een deal dus ook niet bang voor te zijn. Mits je natuurlijk niet helemaal eerlijk bent geweest over de staat van de auto.

Nadelen van een autoveiling

Maar zoals vaak gezegd: bij elk voordeel komt een nadeel. Zo heeft een autoveiling ook enige nadelen waar je mee te maken kan krijgen als je een auto daar verkoopt. Een nadeel waar je tegenaan kan lopen is dat het hoogste bod die je hebt gekregen afkomstig is van een garage die niet in de omgeving is. Omdat niet elke garage de auto komt ophalen ben je hierdoor soms verplicht een stuk te rijden om jouw auto af te leveren, wel kan je bij veel websites ervoor kiezen om akkoord te gaan met een lager bod van een garage die dichter in de buurt ligt, een bod weigeren mag natuurlijk ook.

Een ander nadeel van een autoveiling website kan zijn dat de biedingen tegenvallen, het is natuurlijk maar net afhankelijk van de dag waarop jij jouw auto aanbied, de beste garage hoeft die dag maar net even niet te kijken waardoor ze jouw auto missen. Omdat de autoveiling geheel gratis is kan je het echter vaak gewoon nogmaals proberen.

Auteur:

This author has published 6 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.