Een echtscheidingsadvocaat inschakelen

5 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Financieel

Trouwen is natuurlijk erg leuk zolang het goed gaat. Maar zodra het niet goed gaat beginnen vaak de problemen. Vaak is het een probleem om een passende oplossing te vinden. Ook wordt het vaak lastig om een eventuele woning snel te verkopen zodat de hypotheek afgelost kan worden. Een echtscheiding heeft daarom vaak ook financiële gevolgen. In het geval van een conflict kan een echtscheidingsadvocaat de belangen van de partij versterken. Er zijn een aantal zaken belangrijk om te inventariseren, met deze dingen moet rekening worden gehouden met de tijdens de daadwerkelijke scheiding.

Bezittingen

Waarde van je bezittingen: Het is noodzakelijk om hier inzicht in te hebben. De waarde van alle bezittingen moeten gedeeld worden over beide personen. Bij een koopwoning is het mogelijk om een partner uit te kopen. Bij een huurwoning krijgt 1 van de bewoners de woning toegewezen.  Saldo van je rekeningen: Het is belangrijk om in kaart te brengen wat de saldo op je rekening is en wat de schulden zijn van eventuele leningen en hypotheek. Bij een gezamenlijke rekening worden de tegoeden en schulden evenredig verdeeld.

Het opstellen van een complete lijst voorkomt problemen achteraf. Het hangt er ook vanaf op welke manier je getrouwd bent. Indien je op huwelijkse voorwaarden trouwt is er van te voren vastgelegd wie wat krijgt tijdens een scheiding. Wanneer je trouwt op basis van gemeenschap van goederen krijgt ieders de helft van de bezittingen en schulden.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.