Behoefte aan flexibel personeel

25 maart 2015 | Auteur: | Posted in Financieel

Flexibiliteit wordt steeds belangrijker voor ondernemers. De concurrentie wordt in veel branches heviger, en de vraag steeds specifieker. Maar ook in tijden als het wat minder druk is, is het ideaal wanneer je beschikt over flexibel personeel waar je geen verplichtingen aan hebt. Gemiddeld fungeert 20 tot 25% van het personeel als flexibel. De verwachting gaat, dat dit in de toekomst nog gaat stijgen.

Administratieve verschrikking

Zeker in de branches waarin je tijden van rust en drukte hebt, komen flexibele werknemers vaak voor. Voorbeelden van zulk soort bedrijven zijn supermarkten en bedrijven met een seizoensgebonden product. Wanneer je met veel flex werkers werkt, zit er weinig regelmaat in het aantal uren dat ze maken. Ook zie je vooral in supermarkten dat flex werkers komen en gaan. Dit werkt natuurlijk niet positief op je administratie. Dan heb je ook nog de regels en wetten die bijna maandelijks wel wijzigen. Wanneer er niet ingespeeld wordt op de wijzigingen, riskeer je mogelijke boetes. Kortom, de administratie bij bedrijven met veel flexibele werknemers is vaak een verschrikking.

Payper biedt de oplossing

Payper is in staat de rompslomp uit handen te nemen. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de werving van het personeel, maar ze zullen worden aangenomen door Payper. Het voordeel hiervan is dat je alleen verantwoordelijk bent voor de gewerkte uren. Je bent dus niet verantwoordelijk voor ziekteverzuim etc. Zo kan jij als verantwoordelijke je richten op je core business en worden alle risico’s en moeilijkheden uit handen genomen. Kijk voor meer informatie op http://www.payper.nl/

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Reacties (1)

  1. […] Flexibel inzetten van je personeel. […]