Zelf brood bakken

21 oktober 2015 | Auteur: | Posted in Eten en drinken

Je kunt natuurlijk brood in de supermarkt kopen, maar je kunt het ook zelf bakken. Dit kan een leuke besteding zijn van je tijd en het levert ook nog eens heerlijk vers brood op. Verser kan natuurlijk niet dan dat je een net gebakken brood zo uit de oven haalt. Er zijn ook nog verschillende soorten brood die je kunt bakken. Als je dus al een aantal keer een gewoon brood hebt gebakken, dan kun je ook eens gehaktbrood, eierbroodjes of olijvenbrood proberen. Maar hoe bak je nou precies brood? Op de site www.janlinders.nl kun je allerlei heerlijke recepten vinden. Je vindt hier zelfs handige filmpjes die je stap voor stap kunt volgen.

 

Olijvenbrood

Dit brood is helemaal niet zo heel moeilijk om te maken, ook heb je niet veel ingrediënten nodig. Het olijvenbrood is daarentegen wel heel erg lekker. Als basis kun je gewoon een pak met broodmix nemen. Deze kun je klaarmaken volgens de verpakking. Wel moet je de boter even vervangen door olijfolie. Als je het deeg hebt laten rijzen en goed hebt doorgekneed, kun je het deeg uitrollen tot een platte lap. Deze kun je bestrijken met olie en hierna kun je de olijfjes in het brood drukken. Met een beetje zeezout en rozemarijn maak je je het helemaal af. Nu hoeft je olijvenbrood alleen nog maar ongeveer 20 minuten in de oven en dan is het al klaar. Het volledige recept kun je vinden op de site van Jan Linders.

 

Eierbrood

Ook bij het bakken van eierbrood kun je gewoon een pak met broodmix kopen en de aanwijzingen op de verpakking aanhouden. Hierna kun je de eieren koken en laten afkoelen in koud water. Het deeg moet nu in 20 stukken worden gesneden en deze stukjes moeten weer uitgerold worden tot een lint. Deze linten kun je nu om de eieren wikkelen. Als laatste moet je de eierbroodjes nog bestrijken met melk en bestrooien met suiker. Nu kun je ze tien tot twaalf minuten gaan bakken op een voorverwarmde oven op 180ºC.

 

De volledige recepten kun je vinden op de site van Jan Linders. Deze recepten zijn duidelijk en makkelijk na te maken en vind je hier. Veel plezier met het bakken van jouw eigen brood!

Auteur:

This author has published 204 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.