Het beroep van een kok

24 juni 2013 | Auteur: | Posted in Eten en drinken

Koken is iets dat elke dag gedaan moet worden, aangezien je toch moet eten. Maar er is een verschil tussen kunnen koken en kok zijn. Als je koken erg leuk vindt en ook graag moeilijke of nieuwe dingen maakt dan is kok zijn misschien wel iets voor jou!

Opleiding

Kok word je niet zomaar, je hebt hier een opleiding voor nodig. Deze opleiding is een mbo opleiding waarbij je alle facetten van het vak kok leert. Je leert hoe je gerechten moet bereiden, hoe je ingrediƫnten moet gebruiken en hoe je moet snijden. Het is na deze opleiding mogelijk te gaan werken als kok. Dit kan bijvoorbeeld in restaurants, maar ook in hotels of op een schip. Koks proberen altijd elk gerecht op e beste manier op tafel te krijgen en moeten ook blijven nadenken over nieuwe gerechten.

Werken

Ook qua niveau heb je verschillende soorten koks, sommigen vinden het leuk om veel verschillende gerechten te maken. Maar je hebt ook koks nodig die in een sterrenrestaurant gaan werken, een sterren restaurant word je niet zomaar. Je moet dan aan een bepaalde moeilijkheidsgraad voldoen en heel erg creatief zijn met gerechten. Je moet ervoor zorgen dat er de meest verfijnde smaken op het bord komen, die ook nog eens allemaal bij elkaar passen.

Kok

Kok Ebe van Riesen houdt ook erg van koken. Gewoon lekkere dingen maken waar iedereen van geniet is voor hem belangrijk. Bezig zijn is een belangrijk aspect bij het beroep kok. Je moet goede voorbereidingen treffen wil iedereen zijn gerecht op tijd op tafel staan. Ebe van Riesen op linkedin, om zo in contact te komen met andere koks en restauranthouders.

Auteur:

This author has published 9 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.