Goedkope smartphone

24 februari 2014 | Auteur: | Posted in Smartphones

Als je een goedkope smartphone wilt kopen, dan zijn het gouden tijden. De smartphone is eigenlijk nu pas op de piek van zijn bestaan. Dat komt omdat de technologie gebaseerd is op de desktoptechnologie. De techniek uit grote pc’s wordt verkleind en dan in kleinere apparaten toegepast zodat ze uiteindelijk gebruikt kunnen worden voor smartphones, tablets en recenter ook televisies en auto’s.

Nu de technologie volwassen is, kunnen we ook beter kiezen. Kocht je vier jaar geleden een smartphone met een dual core processor, dan kon je veel geld neerleggen. De dual core technologie werd dan weer opgevolgd door de octa core technologie. Hierbij had de processor vier individuele rekenkernen. Daarna kwamen er vijf kernen, en recentelijk zijn de eerste hexacore telefoons op de markt gekomen. Hexacore telefoons hebben maar liefst acht kernen in de processor. Voor velen misschien overkill, maar deze ontwikkeling moet je eigenlijk in perspectief bekijken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de doorontwikkeling van oudere technologiƫn. De dual core telefoon is nog heus niet uitgestorven, terwijl de technologie zeker verder ontwikkeld werd.

Dit biedt kansen voor een goedkope smartphone. Deze doorontwikkelde dual core processoren zijn erg goedkoop om te produceren, terwijl je toch goede prestaties krijgt. Dit heeft geleid tot een groot assortiment aan goedkope smartphones met een dual core processor in 2013. Nu ook de octa core processor is opgevolgd, zullen ook de prijzen hiervan sterk gaan dalen.

Chinezen veroveren de wereld

De goedkope smartphone komt echter niet enkel van grote spelers zoals LG, Sony of Samsung. Het gele gevaar ligt op de loer voor deze bedrijven. Bekende Chinese merken zoals Huawei en Lenovo hebben onlangs beslist om de Europese markt te betreden en hebben hier al enige succesen geboekt. De Ascend P6 van Huawei veroverde de Europese markt in een recordtempo. Daaropvolgend lanceerde Huawei vele goedkope smartphones om de verschillende prijsklasses op te vullen. Ook Lenovo begint de markt te betreden en je kan nu al Lenovo smartphones kopen in Duitsland.

Auteur:

This author has published 146 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.