Mobiele telefoon opladers

26 februari 2014 | Auteur: | Posted in Elektronica

De universele lader moet compatibel zijn met de smartphones van 14 verschillende fabrikanten. Een universeel inzetbare lader spaart het milieu en de portemonnee. Met een universele lader gaat de stroomvoorziening voor de lithium-ion batterij van een smartphone via een micro-USB-aansluiting van de gsm. Bij het aanschaffen van een mobiele telefoon zit er altijd maar 1 oplader bij en is het lastig wanneer u deze bijvoorbeeld kwijt bent of eens ergens anders overnacht. Meerdere opladers is daarom dan ook ideaal wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of ergens anders de nacht doorbrengt en je wil/moet je telefoon opladen.

Universele opladers

Bij de aankoop van een mobiele telefoon wordt uiteraard een standaard (fabrieks) oplader meegeleverd, naast deze fabrieksladers zijn er uiteraard ook universele opladers te koop die dezelfde functie en technische eisen heeft als de originele opladers.

Een universele oplader is een draagbare oplader waarmee allerlei diverse apparaten op te laden zijn. Hiermee zijn verschillende opladers van afzonderlijke apparaten niet meer nodig. Dit is bijvoorbeeld handig voor de vakantie. De opladers zijn vooral geschikt voor kleinere apparaten, zoals draagbare muziekspelers en mobiele telefoons. Verschillende fabrikanten maken universele opladers.

Er zijn verschillende soorten universele opladers:

  • Opladers met ingebouwde oplaadbare batterij.
  • Opladers speciaal voor in de auto.
  • Noodopladers. Deze zijn bedoeld voor mobiele telefoons en hebben een alkaline pen light-batterij (AA). Door een mobiele telefoon op een noodoplader aan te sluiten, kan deze enige tijd worden gebruikt.

Bij de meeste opladers worden verloopstukken meegeleverd voor de meest voorkomende apparaten.

Auteur:

This author has published 154 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.