Zo krijgt u uw kind aan zijn huiswerk.

7 juli 2015 | Auteur: | Posted in Educatie

Veel ouders lopen tegen het probleem aan dat hun kind weigert om zijn of haar huiswerk te maken. Hierdoor raken de schoolprestaties achter op wat het normaal gesproken kan presteren. Omdat u graag ziet dat de prestaties van uw kind weer op het oude niveau komen, wijst u uw kind erop dat hij of zij het huiswerk moet maken. Zonder dat u dit wilt, raakt u vervolgens in een strijd verwikkeld met uw kind. In dit artikel beschrijf ik kort een paar manieren waarop u deze strijd kunt voorkomen.

Probeer kalm te blijven.

Het klinkt als een cliché, maar wanneer uw kind weigert om zijn huiswerk te maken, probeer dan in alle gevallen kalm te blijven. Wanneer u meegaat in het geschreeuw van uw kind, u uw stem verheft of met hem in discussie raakt, dan zal uw kind zijn hakken alleen maar verder in het zand gaan zetten. Door uw kind op een kalme doch indringende manier erop te wijzen dat het zijn huiswerk moet maken, zal dit er eerder toe leiden dat hij dit ook gaat doen. Als pressiemiddel kunt u hem of haar ook een sanctie opleggen, wanneer hij of zij blijft weigeren.

Stel duidelijke verwachtingen aan het te maken huiswerk.

Maak uw kind duidelijk dat u verwacht dat het zijn of haar huiswerk maakt en dat hij of zij haar uiterste best erop doet. Dit laatste is het belangrijkste, dat het zijn best erop heeft gedaan. Plan iedere dag een vast tijdstip voor ze in waarop ze met hun huiswerk aan de slag gaan. Houdt er wel rekening mee wanneer u uw kind huiswerkbegeleiding geeft, dat ieder kind verschillend is. Zo heeft de een meer moeite met Nederlands dan de ander, terwijl de ander weer meer moeite heeft met wiskunde. Binnen de huiswerkbegeleiding is het belangrijk om te achterhalen waar zowel de kracht van uw kind ligt als zijn zwakten, maar ook hoe ze het beste leren.

Hoewel sommige tieners geen sturing nodig hebben bij het maken van hun huiswerk, hebben de meesten van hen een bepaalde vorm van toezicht nodig. Iemand die zowel een stok achter de deur is als iemand die een helpende hand toereikt. Dit is ook afhankelijk van hun leeftijd. Dit maakt huiswerkbegeleiding extra lastig voor ouders. Zij moeten namelijk weten wanneer hun kind welke begeleiding nodig heeft.

Huiswerkbegeleiding Groningen.

Huiswerkbegeleiding Groningen biedt voor deze ouders uitkomst. Op professionele wijze geven wij uw kind huiswerkbegeleiding. Wij reiken hem handvatten aan, waardoor hij effectief leert leren. Wilt u weten wat wij voor u en uw kind kunnen betekenen? Neem dan contact met ons via de website: huiswerkbegeleidingregiogroningen.nl.

Auteur:

This author has published 7 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.