Wat te doen als nieuwe vader? Drie tips van Gerard van der Horst

5 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Educatie

Het is natuurlijk heel erg spannend om voor het eerst in je leven vader te worden. Je hebt namelijk samen met je partner een nieuw leventje op de wereld gezet waar je nu voor moet gaan zorgen. Het zorgen voor een pasgeboren kindje kan heel erg veel stress opleveren. Want hoe doe je dat eigenlijk? Gerard van der Horst is zo’n nieuwe vader. In dit artikel zal hij een aantal tips geven voor nieuwe vaders.

 Vertrouw op je ouders

Het is erg belangrijk dat je jouw schoonouders of eigen ouders vertrouwd wanneer ze advies geven. Soms kan het een beetje teveel worden, al dat advies. Maar iedereen bedoeld het goed, zeker je ouders. Vergeet namelijk niet dat ze jou ook hebben opgevoed! Ben je van mening dat je zelf fatsoenlijk bent opgevoed? Laat je ouders je dan helpen! Ze zullen het zeker weten heel erg goed weten en je gerust stellen over alle dingetjes waarover jij een beetje strest.

 Haal diep adem

Omdat het natuurlijk ook een beetje eng kan zijn is het erg belangrijk dat je erg ontspannen blijft zelf. Haal diep adem en doe bijvoorbeeld aan meditatie. Het komt namelijk allemaal goed. Vader worden is een heel natuurlijk iets, in principe zou iedereen het moeten kunnen. Heb dus vertrouwen in jezelf. Je kan het!

 Overdrijf niet met het kopen van kleding

Dit kan ik niet genoeg benadrukken: koop niet teveel kleding! Baby’s groeien namelijk zeer, zeer snel. Je zal ook nog eens heel erg veel kleding krijgen van goedbedoelende kennissen. Deze kleding kan je natuurlijk ook nog prima gebruiken. Overdrijf dus niet bij het kopen van spullen!

 

Nog vragen over het vaderschap of over andere zaken? Gerard is ook erg geïnteresseerd in vissen, bijvoorbeeld. Neem dan vooral contact op met Gerard van der Horst. Dit kan via de volgende link http://www.mediamatic.net/360301/nl/gerard-van-der-horst

Auteur:

This author has published 2 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.