Vrijwilligerswerk in het buitenland is hard nodig

27 februari 2015 | Auteur: | Posted in Educatie

Mensen staan er dikwijls niet bij stil en denken dat de mensen het ginder ook goed hebben, maar eigenlijk is dit echt niet waar. Vooral in de arme landen waar de mensen nauwelijks iets hebben is vrijwilligerswerk het hardste nodig. Denk maar aan de Zuid-Afrikaanse landen zoals Congo en de aanliggende landen. Bij ons is een ziekenhuis heel goed ingericht met de modernste technieken. Helaas staan de vrijwilligers van de sociale zorg/ gezondheidszorg nog heel dikwijls versteld hoe het mogelijk is dat een ziekenhuis in Afrika vaak vuil is en dat er nauwelijks apparatuur instaat. Als mensen ziek zijn en ze moeten aan een monitor hangen moeten ze uren vervoerd worden naar een ander ziekenhuis die dit wel heeft.

Andere sectoren schreeuwen ook voor vrijwilligers

Onze mensen die hier op hogeschool niveau marketing of human resources hebben gestudeerd vinden in elk land wel iets naar hun zin om vrijwilligerswerk te doen. Er zijn heel veel bedrijven die projectontwikkeling verrichten met onze mensen omdat ze zo goed opgeleid zijn. Het voordeel van daar is dat ze bijna altijd teruggevraagd worden dankzij hun kennis en kunnen. Misschien houd je van sport en kun je hier niets vinden? Zou je het fijn vinden om arme kinderen sportlessen te geven. Misschien kun je hen leren zwemmen of basketballen? Vrijwilligers worden in dat geval ook vaak gevraagd aan lokale sportclubs om hun mee te helpen activiteiten te organiseren. Natuurlijk word je ook gevraagd om op het veld te spelen en nadien het glas te heffen.

Mensenrechten

Er bestaan jammer genoeg nog heel wat arme landen waarin de vrouw totaal niets te zeggen heeft. Deze sector kampt met een tekort aan vrijwilligers omdat onze mensen bang zijn om hen te gaan helpen. Sla de krant open en je zal ergens wel een artikel lezen dat jonge vrouwen die zich willen inzetten voor een betere wereld bedreigd worden met de dood. Als vrijwilliger kom je niet op voor het recht, maar help je de mensen met hun rechten. Ooit hopen we te leven op een wereld waar de vrouw gelijk staat met de man!

Auteur:

This author has published 110 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.