Studeren kost geld

26 september 2013 | Auteur: | Posted in Educatie

Studeren kost geld en de situatie voor studenten is er de afgelopen jaren niet beter op geworden. Je moet sneller afstuderen, meer voor je opleiding betalen en je krijgt minder studiefinanciering. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de voordelen van een OV-kaart ingeperkt zijn. Wanneer komen er weer mogelijkheden voor voordelig studeren? En zijn die er of komen die er überhaubt?

Gelukkig hoef je een opleiding niet alleen via een school of universiteit te volgen. Je hebt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een studie via een online aanbieder of via de Open Universiteit. Vaak ben je dan wel iets goedkoper uit. Maar, voor de ijverige student is er nog meer hoop. Het is namelijk zo dat de overheid studeren weer wil stimuleren en dan vooral gericht op het resultaat. Er lopen plannen om beursen uit te gaan rijken aan leerlingen die het erg goed doen in het middelbaar onderwijs. Op die manier moet de motivatie om te leren en vervolgens te studeren ook weer wat groter worden.

Als je op de middelbare school dus allemaal cijfers tussen de 8,5 en 10 haalt dan heb je kans dat je een beurs kunt krijgen om te gaan studeren. De overheid investeert dan in kennis en jij kunt de studie volgen die je wilt, zonder dat je krom hoeft te liggen voor het collegegeld. Je hoeft dan naast je studie niet te werken en kunt je volledig focussen op je leerwerk.

Dus, misschien lijkt het nu allemaal nog niet zo rooskleurig, er is hoop voor de toekomst!

Auteur:

This author has published 11 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.