2toDrive; Rijles op vanaf 16,5 jaar

23 november 2015 | Auteur: | Posted in Opleidingen

Sinds 1 November 2011 mag je rijles volgen als je 16,5 jaar oud bent. Eerste instantie – denkend aan mezelf toen ik 16,5 jaar was – dacht ik: ” serieus”! Nu in 2015 is het zo ingeburgerd net of het niet anders is geweest.  En door te weten waarom dit experiment tot leven is gekomen, is het zeker geen slecht idee. Voor diegene die niet weten wat 2todrive inhoudt of meer informatie hierover willen lezen, schrijf ik dit artikel.

 

Rijles

 

Wat is 2todrive?

2todrive is een experiment dat is ingevoerd in November 2011 en zal lopen tot en met 2017. Je mag al rijles volgen bij een rijschool wanneer je 16,5 jaar bent. Zodra je 17 jaar bent, mag je het praktijkexamen CBR verrichten. En als je slaagt voor je rijbewijs, dan mag je tot aan je 18e jaar alleen de weg op met een zelfaangewezen coach ( in totaal mag je 5 coaches kiezen).

 

Onstaan van 2todrive.

In Nederland worden 20 % van de ernstige verkeersongevallen veroorzaakt waar jongeren bij betrokken zijn ( onderzoek SWOV).  Om dit te verminderen is de Ministerie van Infrastructuur en Milieu gestart met een experiment waarbij jongeren rijles mogen volgen vanaf 16,5 jaar. Dit zou ertoe leiden, dat de jonge bestuurder langer onder toezicht rijdt. En dat de jonge bestuurders op deze manier veel meer rijervaring opdoen. Hierdoor zal de verkeersveiligheid verbeteren. Soortgelijke experimenten in het buitenland hebben aangetoond dat de verkeersongevallen met wel 30 % is verminderd. 2todrive zit nu in een experiment fase dat in totaliteit 6 jaar zal duren. In de tussenperiode is het experiment geëvalueerd, en de cijfers zien er veelbelovend uit. Heden hebben al ruim 100 000 jongeren vervroegd hun rijbewijs behaald. Na de experimentfase zal een uiteindelijke beslissing genomen worden of 2todrive structureel zal worden ingevoerd.

 

Rijles volgen wanneer je 16,5 jaar bent

Kom jij ook nog in aanmerking voor de 2todrive regeling. Boek dan je eerste rijles bij een rijschool in jouw buurt. Voor je eerste rijles kan je natuurlijk starten met een proefles. De proefles is een volwaardig rijles en uiteraard vrijblijvend! Ook kan je bij de meeste rijscholen terecht voor voordelige studentenpakketten. Kijk ook of een rijschool nog leuke aanbiedingen heeft waarbij je extra korting krijgt op je rijles.

Auteur:

This author has published 1 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.