Een zakelijke profielfoto maken of laten maken?

1 maart 2017 | Auteur: | Posted in Educatie

Het is belangrijk dat er een recente profielfoto op jouw zakelijke communicatiekanalen staat. Een professionele zakelijke profielfoto dient ten allen tijden up-to-date te zijn. Verf je jouw haar ineens blond, maar sta jij op je huidige LinkedIn profielfoto met bruin gekleurde lokken? Dan is het raar als jij met rood haar verschijnt op een afspraak of bij een sollicitatiegesprek. Zorg bij ingrijpende veranderingen aan je uiterlijk altijd voor een nieuwe profielfoto. Het weerspiegelt namelijk wie je bent. Vergeet ook de profielfoto op zakelijke documenten als je CV niet aan te passen. De keuze om zelf een nieuwe zakelijke profielfoto te maken of hiervoor naar een professionele fotograaf te stappen is aan jou. In dit artikel staan de voor- en nadelen, misschien helpt dat je bij het maken van een keuze!

Zelf maken van een nieuwe profielfoto

Tegenwoordig kijkt niemand niet meer raar op van een selfie. Zodoende kun jij ook een selfie maken voor op jouw professionele zakelijke profiel. Voordelen hiervan zijn dat je alleen je mobiele telefoon met camera nodig hebt en eindeloos foto’s kunt maken. Net zo lang totdat je de perfecte foto op beeld hebt. Een nadeel van zelf aan de slag gaan is dat, wanneer je voor een selfie kiest, deze wel enigszins zakelijk moet zijn. Je gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn en een arm op de foto maakt deze gelijk een stuk minder professioneel. Daarnaast krijg je bij zelf een foto maken geen tips van een professional. Ook de lichtval van de foto is minder optimaal in je woonkamer. Je huis is immers geen fotostudio. Het belangrijkste om te onthouden is dat je bij elke foto bedenkt of dat het beeld is hoe je op de zakelijke markt wilt verschijnen.

De professional aan het werk zetten

Het inhuren van een professionele fotograaf om een zakelijke profielfoto te maken is voor velen een uitstekende oplossing. Gelijk een paar mooie foto’s die je voor jouw zakelijke profielen kunt gebruiken. Een groot voordeel van een bezoek aan een professionele fotograaf is dat deze alles in huis heeft om jouw professionele zakelijke profielfoto perfect te maken. Hij of zij kan jou ter plaatse tips geven. Bijvoorbeeld over de houding die je het beste kunt aannemen, of de beweging die jij kan maken voordat hij de foto maakt. Dit allemaal om het beste resultaat te bereiken. Een profielfoto laten maken bij een professional kost even wat tijd en een financiële bijdrage, maar het resultaat is niet te missen. Nogmaals, kies waar je jezelf het beste bij voelt. Het is tenslotte jouw foto!

Reacties uitgeschakeld voor Een zakelijke profielfoto maken of laten maken?

Auteur:

This author has published 192 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.