Deeltijdstudie technische sector

30 augustus 2014 | Auteur: | Posted in Educatie, Opleidingen

Vroeger werd er altijd gezegd dat er in de bouw oftewel technische sector is altijd werk. Helaas voor velen zijn de tijden veranderd en heb je ook binnen deze sector geen baangarantie meer. De tijd is nu zo dat de werknemers kunnen kiezen wie zijn kiezen tegen welk loon, terwijl de werknemer vroeger de banen voor het kiezen had. Het CV is dan ook erg belangrijk voor de werkgever. Er wordt veel gesolliciteerd in op vacatures. Dat betekent dat er veel zijn die in aanmerking willen komen voor de vrij gekomen baan.

Een onderscheiding van het CV is dus ook in deze sector van toegevoegde waarde. Al is het natuurlijk wel lastig dat de je niet meer voltijd kunt studeren op latere leeftijd. Het volgen van een deeltijd opleiding is dan ook een van de mogelijkheden voor een volwassene. De opleiding bouwmanagement in deeltijdvorm, of deeltijd bouwkunde zijn twee van de opleidingen welke van toegevoegde waarde zal zijn voor de werkende. Zowel voor de mensen zonder baan, als mensen die aan het werk zijn, heeft de extra opleiding toegevoegde waarde. Een extra diploma kan je de stap helpen zetten naar de volgende functie binnen de carrière.

Het switchen van werkgever is een lastige stap, als je kunt aantonen dat je bezig bent met een verbetering van jezelf zal de nieuwe werkgever dit ook zeker mee nemen omdat het aantoont dat je vastberaden bent.

Twijfel je nog om de mogelijke stap te zetten, dan kun je dit misschien bespreekbaar maken met je werkgever. Als je geluk hebt is het misschien mogelijk om een regeling te treffen met je werkgever dat hij of zij een deel of misschien zelfs de volledige opleiding wil betalen. Voor de werkgever is het dan ook waardevol als het personeel beter opgeleid is. Bij deeltijd studie wordt dan ook gezegd, in ’t weekend geleerd, op maandag toegepast in de praktijk!

Auteur:

This author has published 16 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.