De taken van een uitvoerder in de bouw

27 februari 2017 | Auteur: | Posted in Educatie

Op een bouwplaats zijn vele verschillende bouwspecialisten actief. Eén van de specialisten die je altijd terugvindt op de bouwplaats, is de uitvoerder. Dit is de persoon die dagelijks op de bouwplaats aanwezig is om leiding te geven aan het bouwproces.

 

Als leidinggevende van het bouwproject, heeft de uitvoerder vele verschillende verantwoordelijkheden en werkzaamheden. Het gaat om tientallen belangrijke taken, waarvan de belangrijkste drie in dit artikel beschreven worden. Wil jij werken in de bouw en dan mogelijk als leidinggevende van een bouwproject? Lees dan in dit artikel wat in dit geval jouw belangrijkste taken zijn.

Het opstellen en bewaken van de planning

Ten eerste ben je als leidinggevende op de bouwplaats verantwoordelijk voor het opstellen én bewaken van de planning. Niet alleen van de algemene (overall)planning van het bouwproject, maar ook van de detailplanningen. Dit zijn de planningen voor de ruwbouw, de afbouw en de andere fases van het bouwproces.

Het bewaken van de manuren

De meeste bouwprojecten worden opgestart met een bepaald idee van de maximale manuren dat er aan het bouwproject besteed mag worden. Het is niet de bedoeling dat er veel meer uren aan het bouwproject gewerkt worden, aangezien dit veel meer geld kost. Als leidinggevende op de bouwplaats ben jij verantwoordelijk voor het bewaken van de manuren. Dit betekent niet alleen dat je de gewerkte uren goed bijhoudt, maar dat je ook goed in de gaten houdt of je niet over de manuren heen gaat. Gebeurt dit wel of dreigt dit te gebeuren, dan moet er een plan gemaakt worden om dit probleem op te lossen.

Het controleren van het werk

De verschillende bouwwerkzaamheden op een bouwplaats, moeten altijd op hoog niveau worden uitgevoerd. Gebeurt dit niet, dan kan het bouwproject mislukken of kan het gebouwde pand zelfs gevaarlijk worden. De leidinggevende is verantwoordelijk voor het controleren van het uitgevoerde werk, doorgaans door middel van officiële kwaliteitscontroles. Niet alleen de verschillende materialen en onderdelen van de bouwplaats worden gecontroleerd, ook het uitgevoerde werk wordt onder de loep genomen.

Werken in de bouw: volg de juiste opleiding

Zoals je ziet, heeft de leidinggevende van het bouwproject vele belangrijke werkzaamheden en verantwoordelijkheden. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren en de verantwoordelijkheden goed aan te kunnen, is de juiste opleiding om te werken in de bouw zeker een vereiste.

Reacties uitgeschakeld voor De taken van een uitvoerder in de bouw

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.