Training via je werk

2 maart 2015 | Auteur: | Posted in Cursussen

Als je werk hebt, heb je hier wellicht een studie voor gevolgd. Maar het kan zijn dat je een andere functie uit wilt gaan voeren, dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe opleiding te gaan volgen. Vaak kan dit in de avond of weekend uren gewoon naast je huidige baan. Het kan zelfs zo zijn dat je baas gevraagd heeft of je een opleiding wilt volgen, die door de baas betaald wordt. Dit bied natuurlijk kansen voor je en het is natuurlijk voordelig dat je er zelf niet financieel voor verantwoordelijk bent.

Cursus EHBO

Er zijn ook cursussen die je niet zozeer naar een andere functie helpen. Een goed voorbeeld hiervan is een cursus EHBO. Een EHBO cursus wordt steeds belangrijker. Ook op werkplaatsen en kantoren. In Nederland zijn er veel volgens het Rode Kruis veel te weinig mensen met een EHBO diploma. Om toch ervoor te zorgen dat er kennis voorhanden is in Nederland hebben ze een EHBO app ontwikkelt. Toch is het wel fijn om een EHBO diploma te hebben, zeker als je die via het werk kan halen. Ook op het werk kunnen er natuurlijk situaties ontstaan die kennis van levensreddende handelingen vereisen. En als je het kan halen, heb je er thuis misschien iets aan als er iets met je partner of kind(eren) gebeurd.

Bedrijfshulpverlener

Een cursus bedrijfshulpverlener wordt ook veel vanuit het werk geregeld. Dit omdat bedrijven verplicht zijn om één of meerdere bedrijfshulpverlener in dienst te hebben, afhankelijk van het aantal medewerkers en locaties die het bedrijf heeft. Bedrijfshulpverlening is belangrijk, als er iets incident gebeurd moet er zo snel mogelijk gehandeld worden om escalaties te voorkomen. De bedrijfshulpverlener is ook het eerste aanspreekpunt voor de hulpdiensten die ingeschakeld zijn. Krijg je een cursus bedrijfshulpverlening dan kun je eigenlijk niet weigeren, dit volgens de regels. Maar waarom zou je eigenlijk weigeren? De handelingen die je leert kunnen altijd van pas komen, ook thuis.

Auteur:

This author has published 197 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.