EHBO cursus

23 december 2014 | Auteur: | Posted in Cursussen

Bij een EHBO cursus kun je het EHBO diploma behalen. Bij de EHBO cursus gaat de cursist dieper in op de levensreddende handelingen. Hierbij leert men de medische verschijnselen onderscheiden en bestrijden, van plakken van pleisters tot het herkennen van beroertes. De EHBO cursus van G4S duurt 3 werkdagen.

 

Bij de opleiding AED leert de cursist omgaan met de automatische externe defibrillator (AED). Dit apparaat moet altijd binnen handbereik zijn als er sprake is van een levensbedreigende situatie. Uit de praktijk is al vaker gebleken dat hier levens te redden zijn bij een hartritmestoornis.

 

Deelnemers van de EHBO cursus worden na de behandeling van een praktisch examen gecertificeerd volgens het Oranje Kruis. Dit diploma is 2 jaar geldig. Tijdens deze 2 jaar moeten cursisten een vastgesteld herhalingstraject doorlopen, dit is nodig om de vaardigheden up-to-date te houden en de geldigheid van het diploma te verlengen.

Vergoeding

Veel zorgverzekeraars vergoeden het geheel of een deel van de EHBO cursus. Voor een volledig overzicht van de vergoedingen kunt u de poliswaarden van uw zorgverzekeraar bekijken. Na het inschrijven en betalen van de cursus, kunt u de factuur bij uw zorgverzekeraar declareren.

Auteur:

This author has published 195 articles so far. More info about the author is coming soon.

Comments are closed.